Wednesday, June 18, 2008

Ke mana halatuju maruah Malaysia
Awal-awal lagi sebenarnya bukan sengaja ana malas untuk kupas isu utama dunia ini, tapi sambil memikirkan bahawa banyak pemikir2 semasa serta pengkritik2 bebas akan meligatkan tangan2 mereka untuk saling menjual nama melebarkan hujjah untuk membahas isu ini. Isu sensitif.I su rakyat. Isu negara.
Apa sudah jadi??


Bukan lagi politik yang menjadi latar kepada drama kenaikan harga minyak ini sebaliknya senario yang kita lihat hari ini jelas mempamerkan wajah sebenar rakyat menyatakan rasa tidak puas hati serta marah yang membara kepada kepimpinan negara hari ini di bawah Jeneral Abdullah Ahmad Badawi. Kenaikan yang melampau iaitu RM 0.78 seliter atau 40 peratus bagi petrol dan RM 1.00 bagi diesel benar2 memberikan implikasi yang besar kepada pertumbuhan ekonomi negara. Hasil pengkajian ana selama bermulanya isu pembebanan terhadap rakyat oleh pemimpin yang zalim ini ialah masalah yang paling ketara apabila kesan rantaian hasil kenaikan minyak yang mendadak ini terpaksa ditanggung oleh rakyat tanpa langsung keperitannya dirasai oleh pemimpin tertinggi negara. Apakah mereka melihat dengan hanya memotong elaun keraian sebanyak 10 peratus mampu mengubat hati rakyat yang terpaksa menahan luka pedih yang disiram cuka setelah kenaikan harga beras sebelum kenaikan minyak baru2 ini terpaksa pula menerima padah 40 peratus kenaikan minyak..? Di mana letaknya keadilan pimpinan sebuah negara yang sememangnya telah diragui selama ini..? Perlukah kita yang masih sombong untuk mempertahankan kepimpinan Pak Lah beserta kuncunya bertahan lebih lama lagi dengan titah zalim beliau menekan bahu rakyat..??


'Tsunami' lebih dahsyat kini dalam dilema

Sememangnya gelombang besar suara rakyat mula digeruni Pak Lah bersaudara. Saban hari rasa 'mengantuk' beliau kian hilang kerana dihantui suara2 mengherdik beliau supaya berundur diri. Signal rakyat jelas. Mahukan pemimpin lain menerajui negara. Andai Pak lah tak mahu berundur sehingga 2010, pada kaca mata penganalisis politik bebas seperti ana ini menjangkakan 'tsunami' politik kedua akan berlaku sebagai kesinambungan tsunami politik pertama selepas PRU- 12 yang lalu. Bagi ana, kerajaan sepatutnya tidak hanya menunggu gegaran kedua untuk meramal tsunami bakal berlaku lagi sebaliknya perlu mencapahkan strategi mencari jalan keluar secepat mungkin menyelesaikan masalah ini. Dan caranya mudah sahaja..tukar peneraju negara!! Demograf yang menjadi alat ukur gegaran jelas menunjukkan bacaan sememangnya tsunami kali ini BERBEZA dari yang terdahulu. Limpahan rakyat membanjiri jalanan sebagai tanda aras awal yang perlu diberi perhatian serius seperti yang telah berlaku di Kuala Lumpur 13 Jun yang lalu. Suasana Dewan Rakyat di Parlimen ketika bersidang menyaksikan bibit-bibit permulaan bakal adanya wakil kerajaan yang menjerit kata 'SETUJU' untuk cadangan pembangkang...kian hari kian bertambah. Dan pelbagai lagi tanda2 'kiamat' untuk UMNO dan Barisan Nasional memimpin negara jelas tertampang di dada2 media alternatif hari ini. Membuktikan tempoh matang pemikiran rakyat diperbodohkan sudah berakhir.


Zaman akan datang

Apa yang lebih membimbangkan ana selaku mereka yang membaca situasi dari pelbagai sudut serta bergelumang dengan pelbagai jenis pandangan pemimpin negara, hatta dari sebelah yang menegakkan kebenaran mahupun yang sedang mencari kebenaran melihat suasana politik yang rakus hari ini bakal menjanjikan dunia Malaysia yang kucar kacir lima ke sepuluh tahun akan datang. Zaman anak2 kita.Zaman cucu2 kita. Dan Zaman generasi penerus perjuangan kita. Politik zaman akan datang bakal diratah dengan rakusnya oleh agenda jahat yahudi yang telah ditanam sejak lama lagi dalam kepimpinan negara. Dan hari ini rahsia itu kian terselah oleh kerana lemahnya pemimpin negara menjaga agenda zionis ini. Dunia bakal porak peranda. Malaysia bakal hancur binasa. Disebabkan kejahilan serta gilanya pemimpin hari ini, remaja..belia..anak muda hancur masa depan mereka..

Yang dikampus dididik membenci ISLAM serta pendokong mata rantai nabi ini. Disuap dan dirasuah untuk mengagungkan pimpinan negara.Jelek dan hodoh sungguh perangai pentadbir kampus yang memuja kepimpinan jahat negara untuk menjilat sedikit habuan dari mereka. Bapak sama..anak pun sama. Itu isu kampus. Yang diluar lagi lah...Ditarbiyyah dengan cara 'sekular' mati-matian..Syahadatain anak2 muda dilonggar2kan dengan dunia hedonisme yang melampau.Bahkan ada yang telah tercabut imannya hasil didikan UMNO dan tenteranya. Setiap inci salur darah mereka diisi dengan rasa benci terhadap ISLAM apatah lagi perjuangannya. Begitu jijik sekali tindakan penggerak2 prokotol yahudi di Malaysia. Yang kebanyakkannya dibarisi oleh pemimpin tertinggi negara kita. Hancur punah belaka.


Justeru, ana menyeru kepada jentera diperingkat akar umbi terutama penggerak ISLAM kampus supaya menyediakan mujahid2 yang benar2 telah dipersiapkan diri mereka dalam pelbagai aspek untuk memastikan negara kelak dipimpin oleh pemimpin ISLAM yang kompeten. Ingat pakej tarbiyyah luar bukan hanya tarbiyyah ruhiyyah semata2 kita bekalkan untuk amilin2 professional ini malah yang lebih penting adalah soal tarbiyyah dari segi pengurusan, pentarbiran dan yang lebih utama adalah kepimpinan.Sama2 kita lahirkan generasi baru yang bakal menyelamatkan negara dari tsunami seterusnya.